Pondělí, 3 října, 2022
- Komerční sdělení -magazinmagazinmagazin
HomePro slečnyČím chudší, tím obéznější… nekvalitní, ale chutné potraviny nás vedou do hrobu

Čím chudší, tím obéznější… nekvalitní, ale chutné potraviny nás vedou do hrobu

Slováci snědí za rok v průměru sedmdesát kilo masa. Víte, kolik sníme luštěnin? To číslo šokuje svojí nízkou hodnotou, dozvíte se v nejnovější epizodě pořadu Jde o nás.

V pořadu Jde o nás jsme si povídali o obezitě, jejích nástrahách, zvycích i zlozvycích Slováků ve stravování, zda o tom, co bychom měli změnit – hosty byla lékařka, obezitoložka a vědkyně SAV Adela Penesová a lékař, dietolog Boris Bajer.

V pořadu Jde o nás jsme si tentokrát vybrali důležité téma. Po nedávném připomenutí si Světového dne obezity chceme upozornit na to, jak nebezpečná je z hlediska našeho zdraví nadváha, přejídání, ale také nezdravé diety či detoxikační kúry, které mnoho lidí následuje ve snaze shodit kila, která si „pečlivě“ budovala nezdravým životním stylem .

Jíme často zbytečně hodně a také nezdravě. Luštěniny, zeleninu či obiloviny jsme vyměnili za maso a polotovary, hýbeme se méně a dostupnost jídla (zejména toho levného) je pro nás velkým lákadlem. Ve srovnání s předchozími generacemi táhneme za kratší konec.

S obezitoložkou, lékařkou a vědkyní z Biomedicínského ústavu SAV Adelou Penesovou a dietologem, lékařem a autorem knihy Medicína výživy Borisem Bajerem jsme si povídali nejen o nástrahách obezity, ale také o tom, jak ze začarovaného kruhu ven.

Co jíst, co nejíst, jak se hýbat, jak vést ke zdravému stravování dětí a co dokáže redukce hmotnosti udělat pro naše zdraví dokonce i při vážných diagnózách? Odpoví naše pořad Jedná se o nás.

- Komerční sdělení -pr clanky

Najnovjše články